Saturday, September 29, 2012

10 جانور کهن سالتر از کهن سالترین انسان

صدف اقیانوس- 507 سال
یک گونه از صدف خوراکی که بومی اقیانوس اطلاس شمالی است. به صورت تجاری به عناون یک منبع غذایی از دریا برداشت می شود. اینگونه از صدف ها در عمق 13 الی 800 متر آبهای اقیانوسی یافت می شود.

نهنگ Bowhead-قدیمترین پستاندار زنده بر روی زمین 211 سال
این نهنگ بدون باله پشتی م یتواند تا 20 متر رشد کرده و وزنی برابر با 100 تن داشته باشد.این نهنگ در آبهای قطب شمال زیست می کند و برخلاف سایر نگهنان برای بدست اوردن غذا مهاجرت نمی کند. اینگونه توسط موسسه ملی ماهیان دریایی به عنوان گونه در معرض خطر  تحت نظر ایالات متحده قرار دارد.

لاک پشت-256 سال
آدویتا به معنای تنها گونه ای از لاگ پشت های غول پیکر 250 کیلوگرمی است که در باغ جانور شناسی علیپوره کلکته نگه داری می شود.

هاناکو -226 سال
ماهی کوی از گونه های زینتی اهلی کپور است که برای اهداف تزیینی در برکه های باز و یا باغ ها نگه داری می شده اند. انواع این ماهی ها با رنگ ها و الگوهای مختلف از هم متمایز می گردند. برخی از رنگ های اصلی عبارتند از: سیاه، سفید، زرد، آبی وکرم.

Geoduck


گونه ای از صدف های بسیار بزرگ خوراکی آب شور که به صورت اردک چسبناک تلفظ می شود. حداکثر طول 1 متر و در مناطق سواحل غربی آمریکای شمالی عمدتا در واشنگتن و بریتیش کلمبیا یافت می شوند.

ماهی خاویاری- 125

یکی از قدیمی ترین خانواده های ماهیان استخوانی در جهان که به نیمه گرمسیری،معتدل و رودخانه های شمالی و سواحل اوراسیا و شمال امریکا تعلق دارد.ماهیان خاویاری نامی رایج برای 26 گونه از ماهی های خانواده Acipenseridaeاست. ماهیان خاویاری اغلب طولی برابر با 2 الی 3.5 متردارند گرچه در برخی از گونه ها طول 5.5 متر نیز دیده شده است. تصویر فوق متعلق به این ماهی در رودخانه واسرلیز در ویسکانسین می باشد.

Orange Roughy



این ماهی در ابهای غربی اقیانوس آرام، اطلس شمالی، هند و آرام یافت می شود.

صدف مروارید آب تازه! - 210 الی 250 سال

گونه ای از صدف های در معرض خطر است که مرواریدهای با کیفیتی را در درون خود می پروراند.

خارپشت دریای سرخ-200 سال

خارپشت دریا در اقیانوس آرام از آلاسکا تا کالیفرنیا که دامنه رنگی از صورتی یا نارنجی به سیاه دارد. می توان انرا در آبهای کم عمق و سواحل صخره ای که از موجهای سهمگین در امان است، یافت. بدن کروی خارپشت دریایی با برآمدگی های تیزی که تا 8 سانتی متر نیز رشد می نمایند پوشیده شده است.در گونه های قدیمی تر این خارها به طول 19 سانتی متر نیز گزارش شده است.

Lamellibrachia luymesi-170 سال

گونه ای کرم لوله که در آعماق دریا های از تراوش آبهای سرد در جوار هیدروکربن (نفت و متان) در حال نشت از کف دریا زندگی می کند. جهت تغذیه به طور کامل متکی به باکترهای سولفید اکسید است. شناخته شده ترین گونه در خلیج مکزیک شمالی و در عمق 500 تا 800 متر یافت می شود و می تواند به بیش از 3 متر رشدکند.

منابع:

Friday, September 28, 2012

بررسی مسدود شدن گوگل، عوافب پس از آن و سایت های اضطراری

پس از بسته شدن سایت های یوتیوپ و حتی جیمیل در سالهای اخیر به بهانه های گاه واهی و با ابراز بی اطلاعی سازمان های ذیربط در ایران اینبار نوبت بزرگترین موتور جستجوی اینترنتی جهان بود.
سایت یوتیوپ در پی انتشار یک فیلم موهن از سوی افرادی مجهول الحال مورد توجه رسانه های ایرانی قرار گرفت با توجه به نحوه ارسال گزارشها و خبر رسانی کاملا مشخص بود مسیر حرکت به سوی بستن بزرگترین سایت اشتراک فیلم جهان در حال حرکت است گرچه این سایت تا پیش از این در پی انتخابات سالهای گذشته مسدود شده بود. بنابر انچه که مقامات مسئول ایرانی اظهار داشته اند عدم حذف ویدیو مذکور و برداشتن حق اعتراض به ویدیوهای موجود در یوتیوپ همزمان با انتشار این فیلم سبب شد طی حکم صادره از دادگاه سایت یوتیوپ در پروتکل به اصطلاح امن SSL مسدود گردد. حال جای بسی تعجب است بنا بر حکم کدام دادگاه؟ و آیا تا پیش از این سایت مذکور بلاک نبوده است؟

همه این اتفاقات در کنار این مسئله جریان دارد که پلیس فضای سایبری ایران! "فتا" در اقدامی به ظاهر دموکراتیک در نشریات و جراید خبری و اطلاعیه ای را منتشر می نماید که از کاربران فعال حوزه اینترنت و خصوصا افرادی که از سایت جستجوی گوگل استفاده می نمایند، تقاضای عدم استفاده از موتور جستجوی Google برای دو روز را دارد. بدون هیچ شکی در اینجا دست کاربران جهت استفاده از این موتور جستجو باز گذاشته شده است و کاربران می توانند به صورت خودجوش و با صلاحدید خود موتور جستجوی دیگری را جایگزین گوگل نموده و یا حتی میزان مراجعه به سایت اصلی را کاهش دهند.
اما در اقدامی دور از ذهن بعد از انتشار گزارشی در یکی از خبرهای صدا و سیما ج.ا.ا در خصوص این سایت عنوان می شود تا دقایقی دیگر پس از پخش این گزارش سایت گوگل در قبال عدم پاک سازی فیلم مورد اعتراض سایت یوتیوپ مسدود خواهد شد.

اقدامی که سبب شد حالت اعتراض به سایت گوگل به جای چهره ای دموکراتیک و مردمی حالتی دیکتاتورانه و حکومتی بگیرد. همزمان با بسته شدن سایت یوتیوپ و گوگل سایت خدمات نامه های الکترونیکی گوگل با نام جیمیل از دسترس خارج می شود. بدین ترتیب دسترسی کاربران به غیر از جستجو و تماشای فیلم (که قبلا هم مسدود بود) به نامه های الکترونیکی نیز قطع می شود. مسئولان علت انجام چنین کاری را درخواست مکرر مردم عنوان می نمایند!!! اما آنچه که  در این میان جالب به نظر می رسد تیترهای مجلات، روزنامه ها و سایت های رسمی بود که اینگونه عنوان  می نمایند: " عده ای که هنوز نمی دانند گوگل ساعت مچی می سازد و یا تلوزیون خانگیشان را، خواهان مسدود شدن گوگل هستند" و چقدر سریع مسئولان ذیربط دست به کار می شوند و چند ساعته سایت گوگل را مسدود می نمایند.

پس از گذشت یک روز از مسدود شدن گوگل، کاربران سایت های دولتی و کارمندان دولت جهت دسترسی سریعتر به منابع اینترنتی خود از انواع روشهای عبور از مسدودیت در مراکز دولتی استفاده می نمایند. کاری که سبب زیر پا گذاشته شدن قانون عدم استفاده از ابزار ضد بلاکینگ و مجرم شناخته شدن کاربران آن می شود. همزمان با بستن گوگل سایر سایتها به سرورهای خارج از کشور در میزان دسترسی به انها از داخل دچار مشکل می شوند.
بنابر گزارشهای در پی این اقدام میزان فروش فروشگاهی اینترنتی در ایرانی به میزان 45% کاهش پیدا می کند.مدیر یکی از سایتهای پربازدید ایرانی عنوان می دارد که با بسته شدن جیمیل، سایت شرکت وی هر روز دچار کاهش بازدید و به دنبال آن ضرر مالی شده است. وی دسترسی به سایت خود را با سایر ایمیل ها 30% و با ایمیل های ایرانی 0.03 % اظهار می دارد.

تمامی این اقدامات در حالی انجام می گیرد که ایران در تلاش برای راه اندازی یک اترنت داخلی است با این عنوان که از شنود اطلاعات توسط کشورهای خارجی و حملات سایبری در امان باشد. بنا بر گزارشها موجود مراحل پایانی کار بر روی پروژه اینترنت ملی مقارن با اتفاقات اخیر بوده و بزودی اینترنت ملی ایرانی راه اندازی می گردد.
با عنایت به اینکه دسترسی به سایت های دولتی به سادگی هر چه سریعتر و عدم دسترسی در ساعاتی از روز به سایتی همچون ویکی پدیا در ایران در سه روز از حادث شدن این مشکل رخ داد به راحتی می توان به این موضوع پی برد همانند وعده دولت در مورد افزایش سرعت اینترنت کاربران خانگی که در نهایت منجر به استفاده اشتراکی 8 کاربر از یک خط در مرحله تصویب و اجرایی شدن استفاده 10 کاربر از یک خط اینترنت پر سرعت شد که صرفا با هدف ارتقا سرعت کاربران!!! این طرح مطرح و اجرایی شدن راه اندازی اینترنت ملی گامی در محدود کردن بیشتر استفاده از اینترنت است.

اگر کمی دقت کرده باشید نحوه مسدود شدن گوگل و یوتیوپ و جیمیل با توجه به اظهارات مسئولان کمی احمقانه به نظر می رسد. با توجه به استفاده گوگل از پروتکل های امن در اوایل سال میلادی جدید و عدم امکان مسدود نمودن کامل این پروتکل ها، کاربران به راحتی و امنیت بیشتری می توانستند در اینترنت به جستجو بپردازند و نگران رصد شدن فعالیتهای خود توسط سازمان های دولتی هر کشور نباشند.
با مشخص شدن مسدود شدن گوگل بدیهی بود کار به بسته شدن پروتکل SSL بکشد. همانطور که در روز شنبه اختلالاتی در پروتکل امن گوگل گاه پیش می امد.
با مسدود شدن یوتیوپ در روز یکشنبه، اخباری در روز دوشنبه منتشر شد که دولت اعلام نمود تنها قصد وی مسدود کردن سایت یوتیوپ بوده اما ناخواسته تمامی سایت های زیر شاخه این پروتکل که شامل اکثر نزدیک به تمامی سرویس های گوگل می شد نیز مسدود شده است.هیچ اقدامی در جهت باز گشایی سرویس های دیگر گوگل در روزهای بعدی انجام نشد!!!

اما به راستی چرا گوگل اینگونه مسدود شد. مشکل اصلی در مسدود کردن پروتکل SSL بود که به عناون یک سرویس امن برای تمامی سرویس های گوگل عمل می نمود و با بسته شدن آن تمامی سرویس های دیگر نیز مسدود شد. اما باید توجه کرد بلاکینگ گوگل عمق بیشتری داست و تا لایه های دیگر شبکه ادامه داشت.بی شک این ادعا که گوگل در سطح DNS نیز مسدود شده بی اساس نیست، چرا که تمامی خدمات گوگل با یک IP ارائه می شوند و بستن ان به مانند بستن تمامی سرویس هاست.
آنچه که قابل حدس زدن است در مسدود شدن گوگل از این روش نیز استفاده شده است که سبب شد دیگر راه برگشتی برای بازگشایی نماند زیرا دولت آنرا یک برگشت به عقب بزرگ تلقی می نمود.

بر این اساس می توان کاربران لینوکس را بزرگترین آسیب دیدگان این واقعه دانست. افرادی که بیشتر استفاده انها از جستجوی وب گوگل می باشد و سیستم عاملی که ابزارهای کمی را برای دور زدن در اختیار دارد.

با توجه به ادامه روند مسدودیت جیمیل و قسمتهای از سرویس های گوگل می توانید از سایت های اضطراری زیر استفاده نمایید.

اینجا

Thursday, September 20, 2012

بزرگترین باغ عمودی جهان

باغ عمودی روزاندو ایتالیا که در مرکز خرید فیوردالیسو قرار دارد به عناون بزرگترین باغ عمودی جهان در کتاب رکوردهای گینس به ثبت رسید.
پوشش 1263 متر مربع و شامل 44000 گیاه رکورد بزرگترین باغ عمودی جهان در مادرید را شکست.این باغ در سال 2010 توسط معمار فرانچسکو بولانی طراحی وساخته شده است.
هزینه ساخت باغ بالغ بر 1.3 میلیون دلار می باشد که در آن از ظروف فلزی کوچک و بدون خاک استفاده شده است. به گفته معمار این باغ به مانند ساخت یک لوگوی غول پیکر بوده است.










منبع: فرانس 24

Sunday, September 16, 2012

Easy learn linux command line- Part 8

the set permission for files is subject for this learning serious. Do you know, what it is file permission? which permissiones are in linux file systems? you learn their in this Part


Permits on Files

Command Description
# chgrp group1 file1 change group of files   
# chmod ugo+rwx directory1 set permissions reading (r), write (w) and (x) access to users owner (u) group (g) and others (o)   
# chmod go-rwx directory1 remove permits reading (r), write (w) and (x) access to users group (g) and others (or   
# chmod u+s /bin/file1 set SUID bit on a binary file - the user that running that file gets same privileges as owner   
# chmod u-s /bin/file1 disable SUID bit on a binary file   
# chmod g+s /home/public set SGID bit on a directory - similar to SUID but for directory   
# chmod g-s /home/public disable SGID bit on a directory   
# chmod o+t /home/public set STIKY bit on a directory - allows files deletion only to legitimate owners   
# chmod o-t /home/public disable STIKY bit on a directory   
# chown user1 file1 change owner of a file   
# chown -R user1 directory1 change user owner of a directory and all the files and directories contained inside   
# chown user1:group1 file1 change user and group ownership of a file   
# find / -perm -u+s view all files on the system with SUID configured   
# ls -lh show permits on files   
# ls /tmp | pr -T5 -W$COLUMNS divide terminal into 5 columns   


source:linuxguide

Tuesday, September 11, 2012

آموزش خط فرمان-قسمت هشتم

هشتمین قسمت آموزش های خط فرمان لینوکس درباره مجوز فایل ها است. بی شک هنگام کار با سیستم عامل ویندوز متوجه شده اید در صورت ایجاد حسابهای کاربری، کاربران دیگر نیز می توانند به فایل های ذخیره شده روی هارد شما دسترسی داشته باشند. گرچه شرکت ماکروسافت سعی و تلاش خود را جهت رفع این مشکل و ایجادسطوح دسترسی برای فایل ها در نسخه های جدید ویندوز به وجود آورده است، اما همچنان این سیستم عامل در مقابل سیستم عامل هایی پایه لینوکسی که از سالیان پیش این امکان رابه کاربران داده بودند که بتوانند بریا دسترسی به فایل ها سطوحی را مشخص و آن را به کاربران و حتی گروه های کاری تخصیص دهند.
بدیهی است حرکت ویندوز بر روی مسیری است که برنامه نویسان کرنل لینوکس آن را سالها پیش طی نموده اند. در سری جدید آموزش ها می آموزیم که چکونه مجوز دسترسی به فایل ها و حتی دایرکتوری ها را تغییر دهیم،مالکیت فایل ها را تغییر داده و حتی مجوز اجرای هر فایلی را در محیط لینوکس بگیریم.
با ما همراه باشید.




مجوز فایل ها

دستور
توضیح
# chgrp group1 file1 تغییر گروه فایل با نام file1 به گروه با نام group1  
# chmod ugo+rwx directory1 تغییر مجوز یک فایل یا دایرکتوری. خواندن (r) , نوشتن (w) , اجرای فایل یا جستجوی دایرکتوری (x) , مالکیت کاربری (u) , مالکیت کاربران گروه فایل (g) , مالکیت کاربران خارج از گروه فایل مورد نظر (o)   
# chmod go-rwx directory1 حذف مجوزهای یک فایل یا دایرکتوری   
# chmod u+s /bin/file1 دادن مجوز اجرایی به فایل با نام file1 به کاربر جاری   
# chmod u-s /bin/file1 حدف مجوزی اجرایی یک فایل با نام file1 از کاربر جاری  
# chmod g+s /home/public دادن مجوز اجرایی به دایرکتوری با نام public به گروه جاری   
# chmod g-s /home/public حدف مجوزی اجرایی یک دایرکتوری با نام public از گروه جاری   
# chmod o+t /home/public دادن مجوز حذف فایل های یک دایرکتوری فقط به کاربر جاری   
# chmod o-t /home/public لغو مجوز حذف فایل های یک دایرکتوری از کاربر جاری   
# chown user1 file1 تغییر مالکیت یک فایل یه کاربر user1   
# chown -R user1 directory1 تغییر مالکیت یک دایرکتوری و تمام محتویات آن به کاربر user1   
# chown user1:group1 file1 تغییر مالکیت فایل با نام file1 به گروه و کاربر group1 و user1   
# find / -perm -u+s نمایش همه ی فایل ها داخل پارتیشن لینوکس ( / ) که دارای مجوز مورد نظر هستند   
# ls -lh نمایش مجوز فایل ها در مسیر مورد نظر   
# ls /tmp | pr -T5 -W$COLUMNS نمایش فایل ها و دایرکتوری ها مسیر tmp به صورت ستونی , شامل ۵ ستون   

Wednesday, September 5, 2012

Easy learn linux command line- Part 7

http://www.php2s.com/wp-content/uploads/2011/12/terminal-logo-small.pngHi to All.we are grateful to begin new series of easy linux command line learning.
we learn how to configure user,s and groups in linux with terminal in this section, like: add a group,change your password, create new user and ... .






Users and Groups

Command Description
# chage -E 2005-12-31 user1 set deadline for user password   
# groupadd [group] create a new group   
# groupdel [group] delete a group   
# groupmod -n moon sun rename a group from moon to sun   
# grpck check correct syntax and file format of '/etc/group' and groups existence   
# newgrp - [group] log into a new group to change default group of newly created files   
# passwd change password   
# passwd user1 change a user password (only by root)   
# pwck check correct syntax and file format of '/etc/passwd' and users existence   
# useradd -c "User Linux" -g admin -d /home/user1 -s /bin/bash user1 create a new user "user1" belongs "admin" group   
# useradd user1 create a new user   
# userdel -r user1 delete a user ( '-r' eliminates home directory)   
# usermod -c "User FTP" -g system -d /ftp/user1 -s /bin/nologin user1 change user attributes   



Monday, September 3, 2012

آموزش خط فرمان-قسمت هفتم

http://www.php2s.com/wp-content/uploads/2011/12/terminal-logo-small.pngبهتر است ابتدا با این جمله شروع کنیم: از تاخیر پیش آمده در بروز رسانی سری آموزش های خط فرمان لینوکس از تمامی کاربران عذرخواهی می گردد.
در هفته های اخیر ما ترافیک بلاگ رو مورد بررسی قرار دادیم و آنچه ما را شگفت زده کرد علاقه کاربران به پست های آموزش خط فرمان بود، فارغ از هرگونه زبان واحد، ما شاهد رجوع کاربران از سرتاسر دنیا به این بلاگ بوده ایم. همین امر ما را جهت بروزرسانی سری آموزشهای سریع ترمینال لینوکس بیش از پیش تشویق نمود.

در سری جدید آموزش قصد داریم دستورات مربوط به تعریف، حذف و ... کاربران و گروهها در لینوکس معرفی نماییم.



کاربرها و گروه ها

دستور توضیح
# chage -E 2012-12-31 user1 تعیین محدودیت زمانی برای پسورد کاربر user1   
# groupadd [group] ایجاد یک گروه جدید   
# groupdel [group] حذف یک گروه   
# groupmod -n moon sun تغییر نام یک گروه از moon به sun   
# grpck کنترل و بررسی گرامر و فرمت صحیح فایل etc/group و موجود بودن گروه ها   
# newgrp - [group] وارد شدن به یک گروه جدید و تغییر گروه پیش فرض فایل های ایجاد شده ی جدید   
# passwd تغییر پسورد کاربر ریشه ( root )   
# passwd user1 تغییر پسورد کاربر با نام user1   
# pwck کنترل و بررسی گرامر و فرمت صحیح فایل etc/passwd و موجود بودن کاربران   
# useradd -c "User Linux" -g admin -d /home/user1 -s /bin/bash user1 ایجاد یک کاربر جدید با نام user1 در گروه admin   
# useradd user1 ایجاد یک کاربر جدید با نام user1   
# userdel -r user1 حذف یک کاربر. گزینه ی r , دایرکتوری متعلق به کاربر در دایرکتوری home را پاک خواهد کرد !   
# usermod -c "User FTP" -g system -d /ftp/user1 -s /bin/nologin user1 تغییر مشخصات کاربر